menu
 

Alle kleine druppels maken samen een oceaan

Just Be It 8

Alle kleine druppels maken samen een oceaan

Just Be it #8 heeft even op zich laten wachten. Aan innovatieve duurzame ideeën en initiatieven geen gebrek, dus ergens is het zonde dat er nu pas weer een bundeling verschijnt. Maar deze wat langere periode dan normaal tussen twee publicaties, heeft eigenlijk een hele positieve achtergrond.

Op de eerste plaats hebben we extra de tijd gehad om met veel mooie initiatieven in aanraking te komen. Vaak gaan daar overigens nog mooiere mensen achter schuil. De verhalen van deze inspirerende initiatiefnemers zij gebundeld in het nummer dat voor je ligt.

Naast de extra tijd die we genomen hebben om meer ruimte te maken voor uitgebreide interviews heeft zich nog een andere – ook in Just Be It-licht – belangrijke ontwikkeling voorgedaan die voor even prioriteit genoot: de oprichting van PR Bureau Blyde Amsterdam. Samen met Nynke van den Broek heb ik in de afgelopen maanden een nieuw PR-bureau opgericht. Een bureau dat zich ook onderscheid met een focus op duurzaamheid. Ik ben van mening dat organisaties te veel opereren vanuit commercie, conversie en omzet. Zowel met Blyde, als met Just Be It wil ik dit doorbreken.

Blyde formuleert samen met haar opdrachtgevers hun maatschappelijke toegevoegde waarde. Wie zijn ze? Waarom zijn ze hier? Waarom doen zij wat ze doen? Dat is voor zowel de media als voor hun eigen stakeholders het meest relevant. Ik kan me maar moeilijk voorstellen dat er in de huidige economie plek is voor organisaties die er niet in slagen hun bijdrage aan de maatschappij te formuleren en aan te tonen. In ieder geval geen langdurige, ofwel duurzame, plek.

Samen met de ontelbare indrukwekkende initiatieven, waarvan er weer enkele in deze editie staan, hoop ik dat ook de ‘start-ups’ Just Be It en Blyde bijdragen aan een duurzame versnelling. Odette van Zijdveld – van Net4kids – geeft in een interview verderop in het magazine een mooie visie op die versnelling. Ze verwoordt precies de reden waarom ik ooit met Just Be It begonnen ben:

“Hoe? Door het uitvergroten van het positieve zonder de noodzaak uit het oog te verliezen. Door kleine initiatieven te starten en te ondersteunen. Door je te realiseren dat alle kleine druppels samen een oceaan maken en die gloeiende plaat te laten voor wat het is. Door het cool te benaderen, niet zuur. Dit is wat het is, we moeten het samen doen, we willen het samen doen.”

Vandaar ook dat ik dankbaar ben voor weer al die mensen die met hun mooie initiatieven in Just Be It #8 wilden verschijnen. Veel leesplezier!

Lorette der Kinderen

0 Comments