menu
 

De lekkerste Nederlandse duurzame biertjes

Duurzaam bier

De lekkerste Nederlandse duurzame biertjes

Waarschijnlijk niet het eerste dat je je afvraagt als je een koud biertje opentrekt, maar hoe duurzaam zijn Nederlandse biermerken eigenlijk? Just Be It zette vier merken op een rij die naast heerlijk bier brouwen, ook proberen een steentje aan het milieu bij te dragen door maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Gulpener: Gulpener is een familiebrouwerij die op duurzame wijze kwaliteitsbieren met Limburgse grondstoffen brouwt. De brouwerij kiest bewust voor duurzaam geproduceerde ingrediënten om eerlijk bier te kunnen maken en een breed smaakpalet te kunnen bieden. Ze werken samen met leveranciers die een Milieukeur hebben, of zelfs biologisch gecertificeerd zijn.

Brouwerij ’t IJ: Bij Brouwerij ’t IJ  wordt al sinds 1985 Amsterdams speciaal bier gebrouwen. Alle bieren zijn op ambachtelijke wijze gebrouwen zonder te filteren of te pasteuriseren. Hierdoor hebben de bieren een eigen karakter en een volle smaak. Een deel van de bieren van Brouwerij ’t IJ zijn biologisch gecertificeerd.

Brouwerij de Leckere: Brouwerij de Leckere heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. De brouwerij tekende in 2010 de intentieverklaring om De Leckere een klimaatneutrale organisatie te laten worden en werd hiermee uitgeroepen tot koploper. De Leckere werkt uitsluitend met biologisch geteelde wassen en hergebruikt warmte. Daarnaast worden er voorbereidingen getroffen om te koelen met bietensap; een bijzondere en milieuvriendelijke techniek. Ook zijn alle  bieren van brouwerij De Leckere biologisch.

Grolsch: Grolsch is door de organisatie Rank a Brand uitgeroepen tot het duurzaamste biermerk. Bij de Grolsch productie is de CO2-uitstoot per biertje relatief laag, net als het waterverbruik. Ook gebruikt Grolsch steeds meer ingrediënten van duurzame landbouw. Verder zet het bedrijf zich in om de milieu impact van verpakkingen zoveel mogelijk te beperken.

Lees het artikel in Just Be It #5 >>justbeit.uberflip.com/i/369256/53

 

0 Comments